24 April 2012
Η Intel λανσάρει τους νέους επεξεργαστές Ivy Bridge

intel ivybridge 01Η Intel λανσάρει την Ivy Bridge – την πρώτη γενιά επεξεργαστών που εφαρμόζουν  αυτό που περιγράφει ως "3D τρανζίστορ" και προσφέρει να περισσότερη υπολογιστική δύναμη, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.
Η αρχική έκδοση περιλαμβάνει 13 quad-core επεξεργαστές, με τους περισσότερους να θα απευθύνονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Επεξεργαστές διπλού πυρήνα, κατάλληλους για ultrabooks - λεπτούς φορητούς υπολογιστές - θα ανακοινωθούν φέτος την άνοιξη.
Η Intel και οι κατασκευαστές υπολογιστών αναμένουν ότι η απελευθέρωση να οδηγήσει ένα κύμα νέων πωλήσεων.

Χαμηλή κατανάλωση

Το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία τρανζίστορ της Intel – με διακόπτες on / off στην καρδία του τσιπ - πετυχαίνουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, γεγονός που θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για την μελλοντική επιτυχία του.
Μέχρι σήμερα η Intel έχει αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές smartphone και tablet, όπου οι συσκευές συνήθως περιέχουν τσιπ που βασίζονται σε σχέδια από την Βρετανική Arm Holdings. Η Arm απειλεί το μερίδιο της Intel στην αγορά με την επερχόμενη κυκλοφορία των Windows 8, μέσα στο έτος.

intel ivybridge 02

Tri-gate transistors

Η Intel ελπίζει ότι με την νέα τεχνολογία τρανζίστορ, την οπία ανάπτυσει εδώ και 11 χρόνια, θα την βοηθήσει να ανταγωνιστεί τους ARM στην ενεργειακή απόδοση. Τα Bell Labs δημιούργησαν το πρώτο τρανζίστορ το 1947, και ήταν περίπου το ένα τέταρτο του μεγέθους της αμερικανικής δεκάρα, από τότε, οι μηχανικοί έχουν συρρικνώσει ριζικά το μέγεθος - έτσι μπορούν να υπάρχουν τώρα περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο μέσα σε έναν μόνο επεξεργαστή.
Ο νόμος του Moore - το όνομά του από συνιδρυτής της Intel Gordon Moore των - ανέφερε ότι ο αριθμός των τρανζίστορ που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα θα πρέπει να διπλασιάσει σχεδόν κάθε δύο χρόνια χωρίς μεγάλα άλματα στο κόστος.
Ωστόσο, τα τρανζίστορ έχουν γίνει τόσο μικρά που υπήρχουν φόβοι ότι θα καταστούν αναξιόπιστες εάν είχαν συρρικνωθεί πολύ περισσότερο.

A lot of people had thought that Moore's law was coming to an end. What Intel has been able to do is instead of just shrinking the transistor in two dimensions, we have been able to create a three-dimensional transistor for the first time. For the user, that means the benefits of better performance and energy use will continue for as far as Intel sees on the road map.

δήλωσε ο κ. Skaugen.

Γραφικά

Ο κ. Skaugen είπε ότι όσοι χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών), και όχι μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών, θα δείτε μερικά από τα μεγαλύτερες επιδόσεις.
Ανέφερε επίσης ότι η ταχύτητα επεξεργασίας είχε αυξηθεί σημαντικά από τους Sandy Bridge, δηλαδή ότι οι συσκευές θα είναι ικανές να χειριστούν υψηλής ευκρίνειας βίντεο διασκέψεις και την 4K ανάλυση που προσφέρεται από τελευταίας τεχνολογίας κάμερες.
Το ποσοστό κωδικοποίησης της GPU και τα ωφελείτε από την αναβάθμιση, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο γρηγορότερα εάν επιθυμούν να στείλουν κλιπ μέσω email ή σε ένα smartphone.
Οι επεξεργαστές προσφέρουν επίσης, νέα ασφάλεια βασισμένη στο hardware, καθώς και ενσωματωμένη υποστήριξη USB 3.0. Αυτό θα σημαίνει ότι οι κατασκευαστές μπορούν να προσφέρουν φθηνότερα το πρότυπο, το οποίο επιτρέπει την ταχύτερη μεταφορά δεδομένων σε σκληρούς δίσκους, κάμερες και άλλα περιφερειακά.

intel ivybridge 03

Similar
Comments
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Εφόσον χρησιμοποιείτε το web-site μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie απο εμάς.Μάθετε περισσότεραΑποδοχή