27 April 2015

stephen hawking one direction in

Σίγουρα μια αλληλουχία λέξεων που δεν βγάζουν νόημα. Σε μια διάλεξη του Stephen Hawking όμως στο Σύδνεϋ όλα αυτά αποτέλεσαν την πιο σοβαρή ερώτηση, που απαντήθηκε!

Ο θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking, παραβρέθηκε μέσω 3D ολογράμματος, από το γραφείο του στο Cambridge University στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην όπερα του Σύδνεϋ και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις. Μια από αυτές μπόρεσαν να ενώσουν τους One Direction με το μέλος τους, που πρόσφατα αποχώρησε Zayn Malik.

Η ερώτηση που απάντησε ο Stephen Hawking ήταν:

What do you think is the cosmological effect of Zayn leaving One Direction and consequently breaking the hearts of millions of teenage girls across the world?

Και η απάντηση:

Finally, a question about something important.

My advice to any heartbroken young girl is to pay close attention to the study of theoretical physics. Because one day there may well be proof of multiple universes.

It would not be beyond the realms of possibility that somewhere outside of our own universe lies another different universe.

And in that universe, Zayn is still in One Direction.

This girl may like to know that in another possible universe, she and Zayn are happily married.

- Stephen Hawking

Δείτε το βίντεο:

27 May 2013

Ένα ενδιαφέρον 3λεπτο βίντεο δείχνει την επίπτωση των παρεμβάσεων του ανθρώπου στους υδάτινους πόρους του πλανήτη και πως αυτές οδηγούν τον πλανήτη σε μια νέα γεωλογική εποχή.

Το να γίνει κατανοητή η επίδραση του ανθρώπου στους υδατίνους πόρους σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά το βίντεο καταφέρνει να συμπληρώσει αρκετά κενά.

Η γεωλογική περίοδος που διανύουμε είναι, σύμφωνα με τους επιστημονικούς κύκλους, είναι η ολόκαινος εποχή. Ο οικολόγος Eugene F. Stoermer έχει επινοήσει τον τίτλο Ανθρωπόκαινος εποχή για να περιγράψει την επίδραση του ανθρώπου στον πλανήτη. Αν και ο τίτλος δεν είναι αποδεκτός από τους επίσημους επιστημονικούς κύκλους, ο βραβευμένος με Νόμπελ atmospheric chemist, Paul Crutzen έχει βοηθήσει στην διάδοση του καθώς η επίδραση της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην ατμόσφαιρα της Γης τους τελευταίους αιώνες, είναι τόσο σημαντική ώστε να συνιστεί νέα γεωλογική εποχή για την λιθόσφαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με επίδραση του ανθρώπου στον πλανήτη μας, επισκεφτείτε το anthropocene.info.

14 May 2013

Οι DDOS attacks ή distributed denial-of-service attack είναι ένας τρόπος επίθεσης σε έναν web server και σκοπό έχουν να τον θέσουν εκτός λειτουργίας, καθώς χρησιμοποιούν πολλούς υπολογιστές για να ζητάν δεδομένα από τον server, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει μια τέτοια επίθεση σε έναν server. Για την δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε ένα script, το Logstalgia, που μεταφέρει σε εικόνα το website access log.

 

 

23 April 2013

Ένα ενδιαφέρον πείραμα διεξήχθη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ύστερα από την πρόταση δύο μαθητών του Lockview High School. Οι δύο μαθητές κέρδισαν ένα διαγωνισμό της Καναδικής Διαστημικής υπηρεσίας και είδαν το πείραμά τους να πραγματοποιείται με ενδιαφέροντα αποτελέσματα!

17 April 2013

Είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει καταγραφεί στο ηλιακό μας σύστημα και η διάρκεια της ήταν 267 μέρες! Το Cassini spacecraft μάζεψε εικόνες από την καταιγίδα που έφτασε σε μέγεθος ίσο με αυτό της διαμέτρου της Γης!

Θύμα της επιτυχίας της, η συγκεκριμένη καταιγίδα αφού κατάφερε να τυλίξει όλο το βόριο ημισφαίριο του Δία συγκρούστηκε με την ουρά της και ξεκίνησε να εξασθενεί. Ακόμα και μετά το τέλος της ολόκληρη η επιφάνεια του Δία είχε νιώσει το πέρασμα της καταιγίδας και οι φωτογραφίες δείχνουν τις αλλοιώσεις.

saturn storm 01saturn storm 02saturn storm 03saturn storm 04saturn storm 05

29 March 2013

adidas boost 01

Η νέα πρόταση της Adidas υπόσχεται καλύτερες αποδόσεις στο τρέξιμό. Αντικαθιστώντας το υλικό EVA foam που χρησιμοποιείται για τα αθλητικά παπούτσια, με το νέο υλικό της BOOST, η Adidas υπόσχεται περισσότερη επιστροφή ενέργειας στο πόδι του αθλητή.

Αυτό επιταχύνεται καθώς το νέο υλικό είναι πιο ελαστικό. Έτσι το πόδι δεν καταπονείται στο ίδιο βαθμό κατά την επαφή με το δάπεδο και χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για την κίνησή του, καθώς το υλικό δρα όπως ένα ελαστικό μπαλάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Adidas Energy Boost, μπορείτε να βρείτε στο site τους και αν ενδιαφέρεστε να τα αποκτήσετε μπορείτε να δείτε το κοντινότερο Adidas κατάστημα (men's / women's).

15 March 2013

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι το ταξίδι μέχρι τον πλανήτη Άρη για τα γνωστά σε όλους μας ρομπότ εξερεύνησης? Δείτε όλη τη διαδρομή μέχρι να στείλουν το πρώτο σήμα και τις πρώτες εικόνες απο τον λεγόμενο και κόκκινο πλανήτη!

11 March 2013

Χρησιμοποιώντας ένα πρίσμα από plexi glass ο Robbie Tilton, δημιούργησε την ψευδαίσθηση της 3D προβολής. Χρησιμοποιώντας την JavaScript βιβλιοθήκη Three.js καθώς και το Leap Motion ο χρήστης έχει την αίσθηση ότι το αντικείμενο αντιδρά στο άγγιγμά του.

Για περισσότερα project από τον Robbie Tilton μεταβείτε στο κανάλι του στο vimeo ή στο προσωπικό του site.

05 March 2013

Αν και το ξύλο δεν είναι καλός αγωγός του ρεύματος, υπάρχει ένα σημείο που μπορεί να το αλλάξει αυτό! Στο ακόλουθο βίντεο 15.000volts διαβρώνουν το ξύλο και σχηματίζουν μερικές εντυπωσιακές ηλεκτρικές διακλαδώσεις!

04 March 2013

Με την τεχνολογία να γίνεται όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, παρουσιάζεται η ανάγκη για περισσότερα και μεγαλύτερα datacenters. Η συντήρηση, η τροφοδότηση και η ψύξη ενός datacenter, είναι ένα κόστος τόσο χρηματικό όσο και περιβαλλοντολογικό που πρέπει να βρει μια λύση.

Για την καλύτερη ψύξη των datacenter πολλές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να τα κατασκευάσουν σε περιβάλλοντα με ψυχρές θερμοκρασίες, όπως ο αρκτική περιοχή, αλλά με περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις που ίσως δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί.

Για να δοθεί λύση στα παραπάνω προβλήματα, το πανεπιστήμιο του Leeds, παρουσίασε το Iceotop. Βυθίζοντας τους server σε ένα μη-αγώγιμο ψυκτικό υγρό, κατάφεραν να μειώσουν το ποσό της ενέργειας που χρησιμοποιεί ένας server κατά 20%, το κόστος ψύξης κατά 97% και το Iceotop παράγει ζεστό νερό στους 50o C.

Επίσης το Iceotop αφαιρεί την ανάγκη ύπαρξης κλιματισμού για το ίδιο το datacenter, αφαιρώντας τον ενοχλητικό θόρυβο από τους ανεμηστήρες.

Πηγή: www.iceotope.com

iceotop 03iceotop 01iceotop 02

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Εφόσον χρησιμοποιείτε το web-site μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie απο εμάς.Μάθετε περισσότεραΑποδοχή